Veste buna! Nicolae Ciuca a facut anuntul.

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a declarat ca negocierile au ajuns „intr-un moment mult asteptat de toti romanii”.  De asemenea, premierul sustine ca stabilitatea si dezvoltarea Romaniei va putea fi garantata prin toate masurile si deciziile care vor fi luate pentru „binele cetatenilor”.

Modernizarea Romaniei, obiectivul principal lui Nicolae Ciuca. 7% din PIB va fi alocat investitiilor

„Ne aflam, astazi, intr-un moment mult asteptat de toti romanii, unul in care putem, in sfarsit, sa oferim predictibilitate si sa garantam stabilitatea si dezvoltarea Romaniei prin toate masurile si deciziile pe care le vom lua pentru binele cetatenilor.

Imi doresc sa fie prima zi a unei noi abordari in ceea ce priveste guvernarea tarii. Eu, alaturi de toti ministrii din acest Guvern, ne angajam sa facem tot ce depinde de noi pentru ca situatia economica, sociala si sanitara a Romaniei sa se imbunatateasca.

Am vazut ca au fost persoane care s-au aratat surprinse de alaturarea partidelor care compun azi coalitia de guvernare. Consider ca au fost mai preocupate sa caute motivele care ne despart, decat motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi in fata dumneavoastra pentru a va cere votul de incredere, am trecut peste acele lucruri care ne separa si am gasit lucrurile care ne unesc. Am inteles ca mai presus de orice orgoliu si de orice adversitate politica se afla interesul romanilor.

Pandemia ne-a invatat un lucru, acela e ca timpul este pretios. Suntem determinati sa ducem acest program la indeplinire si sa punem capat situatiei tensionate pe care tara noastra o parcurge. In vreme ce zi de zi asistam la discursuri acide, noi am inteles sa venim in fata dumneavoastra cu un program de guvernare sustenabil, care sa ofere Romaniei garantia ca lucrurile vor intra in normal si ca vom avea stabilitate in perioada urmatoare.

Am venit astazi in Parlament pentru a va cere votul de incredere. Prin programul de guvernare propus, aratam ca punem pe primul loc interesele romanilor si ne angajam sa garantam reusita pe mai multe directii de actiune”, a declarat Nicolae Ciuca.

„Prima se refera la investitii, cele fara de care Romania nu se poate redresa si nu poate atinge obiectivele pe care ni le dorim cu totii. Scopul nostru comun consta in modernizarea Romaniei si tocmai de aceea vom aloca 7% din PIB investitiilor, bani care vor merge preponderent catre proiectele din infrastructura, dar si catre unitatile administrative, pentru a reusi sa reducem decalajul dintre localitati, precum si decalajul dintre urban si rural. Unul dintre programele de investitii dedicate localitatilor din Romania, esential pentru dezvoltarea tarii este Programul „Anghel Saligny”.

Nu putem vorbi despre un stat dezvoltat si modern daca in continuare vom avea localitati fara drumuri, apa, canal sau gaze.

Cea de-a doua directie de actiune a Guvernului este legata de conectarea prin infrastructura a regiunilor istorice, prin continuarea investitiilor in constructia de autostrazi, cai ferate si mijloace de transport intermodal pana in 2024, precum si de echilibrarea geografica a infrastructurii, intarirea pozitiei economice si strategice a portului Constanta. Acestea sunt doar o parte din tintele principale ce se regasesc in programul de guvernare.

A treia directie pe care o avem in vedere se refera dezvoltarea echilibrata si coeziva a Romaniei. Nicio regiune nu trebuie sa ramana in urma din punct de vedere al dezvoltarii infrastructurii de transport. Acesta e un angajament pe care ni-l asumam in fata dumneavoastra si a romanilor si reprezinta prioritatea Programului de Guvernare 2021 – 2024. Aceasta directie reprezinta un amplificator atat pentru cresterea nivelului de trai si a veniturilor oamenilor, cat si pentru stimularea investitiilor.

Urmatoarea directie are in centrul sau Planul National de Redresare si Rezilienta. PNRR reprezinta axul principal in indeplinirea obiectivelor noastre. Folosirea acestor bani europeni este strans legata de respectarea unui calendar bine stabilit si de realizarea reformelor asumate in vederea imbunatatirii capacitatii institutionale, guvernantei corporative, digitalizarii transporturilor si cresterii sigurantei in domeniu, precum si atingerii tintelor europene de decarbonizare a transportului si de protectie a mediului cu atentie sporita asupra schimbarilor climatice.

You might also like